У склопу новембарских дана шестог новембра са почетком у 20 часова у митровачком Позоришту “Добрица Милутиновић” биће изведена представа „Краљев пут“ по тексту и у режији Лилијане Ивановић, продукција Шабачко позориште и Театар „ Ирена Колесар, а под патронатом Краљевског дома Карађорђевића. Улогу Краља Петра Другог тумачи глумац Владимир Балашћак.

У питању је прва представа у историји српског позоришта која се бави животом Краља Петра Другог последњег југословенског и српског монарха, али пре свега човека који је силом историјских прилика био принуђен да већи део свог живота проведе далеко од своје земље и народа. Текст је рађен по мемоарској прози ЊКВ Петра Другог Карађорђевића.

Цена улазнице је 150 динара, а новац ће бити уступљен Одбору за подизање споменика Краљу Петру Ослободиоцу у Сремској Митровици. Улазнице се могу купити на благајни позоришта и у књижари „Бук Бар“, Занатлијска 3. Телефон за информације 022-615-115

У склопу представе биће представљена и биста Краља Ослободиоца, а Одбор ће доделити захвалнице једном делу дародаваца који су својим прилозима омогућили њено ливење.

Организатори и суорганизатори: Позориште „Добрица Милутиновић“ Сремска Митровица Књижара „Бук Бар“, Занатлијска 3, Сремска Митровица Културни клуб „Црњански“, Театар “ Ирена Колесар“, Сремска Митровица УГ “ Краљевина Србија „, Србија Друштво Русина Сремска Митровица.

Представа „Краљев пут“, премијерно извођење имала је осмог децембра 2016 године на Краљевском двору у Београду. Од тада до сада игра се непрекидно, а виђена је у Шапцу, Сремској Митровици, Београду, Новом Саду, Инђији, Бијељини, Лајковцу, Источном Сарајеву, Зрењанину, Руском Крстуру, Чачку…

Преведена је на русински и руски језик, а очекује се и руска турнеја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *